Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2017. December 08. 16:26, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Egy egész falut kínálnak eladásra Németországban

Egy egész falut kínálnak eladásra Németországban

Egy teljes falut kínálnak eladásra a németországi Brandenburg tartomány déli részén.

A szombatra tervezett árverésre már több mint 40 igénylő jelentkezett, a minimális licit 125 ezer euró (39 millió forint) - közölte Matthias Knake, a berlini Karhausen aukciósház vezetője.

Megvásárolható az Elba-Elster járásban lévő Alwine település több, részben felújításra szoruló lakóháza, illetve fészere. A mintegy 16 ezer négyzetméteres területen 15-20 bérlő él.

A második világháború idején a Hitlerjugend Alwine környékén gyakorlatozott, és hadifoglyokat is tartottak itt fogva. Németország 1990-es újraegyesítéséig a település egy közeli szénbrikettgyárhoz tartozott, a lakók közül sokan ott dolgoztak. A fordulatot követően a gyár bezárt, sokan - elsősorban a fiatalok - elköltöztek. 2000-ben egy testvérpár vásárolta meg Alwinét egy márka jelképes összegért, ez azonban nem állította meg a széthullást. A testvérpár egyik tagja meghalt, ezért adják el a területet.

Hogy az árverés után mi lesz az ott élő idősekkel, egyelőre nem tudni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.