Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Március 21. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI/Illusztráció: pixabay

Előzetes kényszergyógykezelésre ítéltek egy csecsemőjét kádba fojtó nőt

Előzetes kényszergyógykezelésre ítéltek egy csecsemőjét kádba fojtó nőt

Előzetes kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság egy csecsemőjét kádba fojtó anyával szemben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A rendelkezésre álló nyomozati adatok alapján a gyanúsított rendezett körülmények között, házasságban élt. 2018. július 6-án fiú gyermekük született. A nő október 26-án 12 óra körül fojtotta kádba gyermekét; tettét követően öngyilkosságot kísérelt meg, majd Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte gyermekét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán megszüntette a letartóztatását és egyúttal elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését a nőnek.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított elmeállapota a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros volt. A bíróság döntése szerint a szakértői vélemény megállapításaira figyelemmel jelenleg is tartani kell attól, hogy a gyanúsított zárt intézeti kezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el.

A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb hat hónapig tart.

A döntést az eljárásban részt vevő minden fél tudomásul vette, a végzés véglegessé vált - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket