Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Június 19. 11:12, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Geológus: A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

Geológus: A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

A globális felmelegedés hatására a légköri folyamatok intenzívvé válnak, és általában a szélsőségek válnak uralkodóvá - mondta Juhász Árpád geológus szerda reggel az M1-en.

A geológus elmondta, a mind melegebb magyarországi időjárásra más logikus magyarázatot nem lehet találni, mint a globális felmelegedést.

Hozzátette, a hőségriadók száma az elmúlt években egyre gyarapodott, ami már trendszerű, másrészt viszont egyre egyenetlenebb a csapadék eloszlása is.

A múltban is voltak már olyan időszakok, amikor nagy meleg és szárazság volt az országban: az 1800-as évek második felében a Velencei-tó kiszáradt, és már azt tervezték, hogy felparcellázzák a medrét - hozott példát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.