Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Szeptember 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ideiglenes kiadatási letartóztatást rendeltek el egy amerikai csalás ügyében

Ideiglenes kiadatási letartóztatást rendeltek el egy amerikai csalás ügyében

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az ideiglenes kiadatási letartóztatását egy férfinek, akit az Amerikai Egyesült Államok keresett nemzetközi elfogatóparancs alapján, csalás miatt.

A bíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy az izraeli állampolgár 2014 és 2017 között Marylandben a társaival együtt befektetők tízezreit károsította meg, több mint 145 millió amerikai dollárral (mintegy 43,5 milliárd forint).

Mivel az érintett nem járult hozzá az egyszerűsített eljáráshoz, kiadatásáról a törvényszék a teljes kiadatási kérelem beérkezése után tud majd csak dönteni. A bíróság ezért hatvan napra elrendelte a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását. A végzés nem végleges, mert az izraeli állampolgár fellebbezett ellene.

A rendőrség szombaton azt írta a honlapján, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködésben őrizetbe vettek két, nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött, Budapesten bujkáló férfit. Egyikük egy 28 éves francia-izraeli állampolgár, aki egy nemzetközi bűnbanda tagjaként több tízezer amerikai sértettet - jellemzően nyugdíjast - károsított meg kis összegű megtakarítások jelentős hozamú befektetésének ígéretével - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket