Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2018. Szeptember 12. 16:05, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Rekord számú nevező a „Hat vár hat rád”-túrán

Rekord számú nevező a „Hat vár hat rád”-túrán

Mintegy kétszázötvenen vettek részt szeptember 8-án a negyedszer megrendezett „Hat vár hat rád”-túrán.

A korábbiaktól eltérően ezúttal nem a nyár közepén vágtak neki a 32 kilométernek a gyaloglók, hanem az ősz első hónapjának elején. Ez a változtatás jó döntésnek bizonyult, mert a szokásos kánikula helyett ezúttal kellemes, 25 fokos hőmérsékletben, napos időben és enyhe szélben teljesíthették a távot a résztvevők.

Reggel a döbröközi indulópontnál a túrázók megtekinthették azt a csatajelenetet, amikor Werbőczy visszafoglalta a várat. Ezen kívül hastáncosok, zászlóforgatók és óriáslábasok szórakoztatták látványos bemutatóikkal a közönséget. A Kapos-folyó menti település polgármesterének, Farkas Editnek és Dombóvár önkormányzati vezetőjének, Szabó Lorándnak a köszöntője után a helybeliek „likas kalácsot” kínáltak kóstolásra, majd ágyúlövés jelezte az indulást. Mezőkön, erdőkön, réteken, vízfolyások partjain haladtak a túrázók, akik előbb a szarvasdi várromot, majd a Leányvárat, aztán a jágónaki Dáróvár maradványait, Dombóvár határába érve a Gólyavárat, végül pedig a szigeterdei középkori lakótornyot keresték fel. Menet közben összesen 17 állomáson a próbázókra különböző ügyességi feladatok vártak. Azok közül a korábban a résztvevők körében sikert aratottakat megtartották a szervezők, de néhány új elem is bekerült a sorba. Ilyen volt többek között a gunarasi „vadkacsavadászat” és a „kaszinó”.

- Négy év kitartó munkája kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket - mondta túraértékelőjében Szabó Loránd polgármester. - Az idei résztvevők száma rekordot döntött, korábban még soha nem neveztek ennyien, mint most. Az elmúlt három évben szerzett tapasztalatokat felhasználtuk a nagyszabású rendezvény előkészítésében, megszervezésben. A kisebb kényszerű kitérők miatt a tervezett 32 kilométeres táv helyett végül 35,5 kilométeres gyalogoltak a túrázók. Ez a változás azonban senkinek nem szegte a kedvét, a célba érkezők között szinte csak roppant fáradt, de önfeledten boldog, nagyon felszabadult gyerekek, fiatalok és felnőttek voltak. A 17 állomás különböző feladatai megtörték a hosszú gyaloglás monotonitását és persze játszani az ifjaktól az idősebb korosztály tagjaiig mindenki szeret. A próbák teljesítése sikerélményhez juttatott mindenkit. Erről árulkodott az összegyűjtött Werbőczyusok nagy száma is. Sokan hazardíroztak a „kaszinóban” és próbálták a szerencsejátékokon megduplázni az addig szerzett fizetőeszközüket. Jó néhányuk jól járt, ám akadtak olyanok is, akik közel a teljes „vagyonukat” elveszítették. Az időpont változtatása helyesnek bizonyult. Örvendetes, hogy a dombóváriakon kívül a környékbeli települések lakói is kezdik felfedezni a „Hat vár hat rád”-túrát, de érkeztek távolabbról - például Kiskunmajsáról - is, sőt egy budapesti társaság már harmadszor volt résztvevője a programunknak.
A szombati rendezvény után két nappal szervezőtársaimmal összeültünk és értékeltük a rendezvényt. Tapasztalatainkat felhasználva fogunk neki a jövő évi ötödik alkalomnak, melyet a Tinódi Ház előtt addig megújuló, közösségi célokat szolgáló dísztér avatásával kívánunk összekötni.

Címkék: gyalogtúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.