Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szent Mihály-napi műsorfolyam a közmédiában

Szent Mihály-napi műsorfolyam a közmédiában

Szent Mihály-nap alkalmából egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget a közmédia október 1-jén.

Ötödik alkalommal szentel műsorfolyamot a Szent Mihály-napi rendezvényeknek, ünnepségeknek a közmédia - idézte fel az MTI-nek a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője.

Siklósi Beatrix emlékeztetett arra, hogy hagyományosan Szent Mihály napján hajtották vissza téli szállásaikra a Szent György napkor kiterelt állatokat, innen is ered, hogy Szent Mihály ünnepe a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.

A főszerkesztő elmondása szerint idén október 1-jén, vasárnap tartanak a közmédia csatornáin tematikus napot, kitekintéssel a pénteki és szombati eseményekre is. A nézők a közmédia szinte minden csatornáján: a Duna, a Duna World és az M1 televízióban, valamint a Kossuth és Petőfi Rádióban is nyomon követhetik majd a Szent Mihály-napi történéseket, de az előző napokban várhatóan a Petőfi tévé is kapcsolódik a műsorfolyamhoz.

Nemcsak élő bejelentkezések, hanem - akár az előző napi rendezvényekről is tudósító - riportok, bejátszások várják a nézőket, hallgatókat - árulta el Siklósi Beatrix, hozzátéve: a határon túl és a diaszpórában élő magyarokat is szeretnék bevonni az eseménybe. A Duna Televízióban október 1-jén, az esti főműsoridőben a Magyarország szeretlek! című műsort követően csaknem egyórás összefoglaló várható az ünnepi eseményekről - jegyezte meg.

Siklósi Beatrix beszámolt arról is, hogy számos polgármestertől érkezett már visszajelzés, de az MTVA még várja a rendezvényeket szervező, további települések jelentkezését a Szent Mihály-napi bejelentkezések és műsorok összeállításához.

A közmédia a nézők történeteire is kíváncsi, ők a holvagyotthon@mtva.hu email-címre küldhetnek fotókat, kisfilmeket, a hozzájuk tartozó történetekkel azokról a helyekről - például a nagypapa tölgyfájáról vagy az első csóknak helyet adó padról -, melyekhez fontos vagy szívhez szóló emlékek fűzik őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél