Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Július 08. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI | Fotó: Mohai Balázs

VOLT Fesztivál - Látogatórekorddal zárt a rendezvény

VOLT Fesztivál - Látogatórekorddal zárt a rendezvény

A két évvel ezelőtti rekordnál is többen vettek részt a vasárnap délben zárult soproni VOLT Fesztiválon - közölte a két főszervező egyike kevéssel a kapuzárás előtt az MTI érdeklődésére.

A mostani 110 ezres vendégszám mintegy 8 ezerrel több a 2011-esnél - mondta el Lobenwein Norbert, aki szerint egy este - a szombati záró bulin - lépték túl a Lővér Kempingben tartott esemény befogadóképességének határát, ezért ki kellett tenni a "megtelt" táblát.
A szervezők már a kapunyitás előtt azzal kalkuláltak, hogy minden eddiginél több embert vonz a rendezvény.
A 750 millió forintos összköltségvetésű esemény helyszínén - a Lővér Kempingben - a rendelkezésre álló 150 faház egy óra alatt elfogyott és négy-ötezer sátornak volt hely a területen. Ismét sikerült megtölteniük Sopron szálláshelyeit: telt házat jelentettek a kollégiumokból és a négycsillagos szállodákból is.
A Sziget Szervezőiroda közvetlen stábja mintegy 100-120 emberből áll, a VOLT - amelyen fellépett a Billy Talent, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, Bonobo, a Bullet For My Valentine, a Gus Gus, a Papa Roach, az Example, a Knife Party, a Parov Stelar Band, Sven Väth vagy Martin Solveig is - teljes kiszolgáló személyzete alvállalkozókkal együtt 1200-1500 ember.
A szervezők közlése szerint a fesztivál koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték. Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Magyar Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a világ számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthonról fesztiválozók körében.
A Sopron, a Csillagok Városa elnevezésű projekt keretében idén 8 világsztár vehette át a szervezők ajándékát, 1-1 közterületi széket, ef. Zámbó István alkotását. A Hurts, az Example, a Queens of the Stone Age tagja, vagy éppen a német világsztár, Sven Väth örömmel fogadta ezt a gesztust, a székeket pedig hamarosan Sopron közterületein vehetik használatba a helyiek és a turisták - írták összegzésükben a szervezők.
Megemlítették: ugyancsak a VOLTon indult útjára a legújabb webrádió, az OpenAir, amely mostantól a legtöbb hazai fesztivál ideje alatt is működik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket